Tekenaar / Werkvoorbereider


Ben jij een gepassioneerde tekenaar die de hoogst kwalitatieve schuifdeuren & puien ontwerpt voor de superjachten van onze klanten?

Help jij ons vooruit in de standaardisatie van onze Engineeringswerkzaamheden?

 

Hoefnagels Marine is de specialist in schuifdeuren, schuifluiken en andere maat specifieke afsluitingen in de luxe jachtbouw. Onze organisatie is groeiende en onze projecten worden groter, complexer en uitdagender. Daarom zijn we op zoek naar jou!

Als tekenaar / werkvoorbereider ben jij de 3D teken specialist van onze organisatie. Samen met jouw collega Tekenaar werk je aan klantspecifieke projecten en het ontwikkelen van onze eigen productstandaarden in zowel 2D als 3D. Je bent betrokken vanaf de eerste lay-out tekeningen voor de klant, waarin je al goed en kritisch hebt nagedacht over de maakbaarheid van jouw ontwerp.  Vervolgens ga je aan de slag met de detailtekeningen en bijbehorende materiaallijsten. Omdat we werken in een klein team, ben je vervolgens ook betrokken bij de werkvoorbereidingsactiviteiten zodat onze productie en montage goed voorbereid het eindproduct kan assembleren en installeren aan boord van het jacht.

Naast jouw technische taken, ben je continu in contact met jouw directe collega’s, leveranciers en de scheepswerf om de voortgang en status van jouw projecten in de gaten te houden. Je rapporteert direct aan de projectleider.

 

Hoe ziet jouw functie er uit?

 • Je weet de wensen en eisen van de klant om te zetten in duidelijke informatie waarmee je kan starten aan het ontwerp.
 • Je maakt zowel lay-out tekeningen, detailtekeningen als stuklijsten voor de productie en montage.
 • Als tekenaar zorg je voor het verder standaardiseren van de interne engineering en werkvoorbereiding processen.
 • Je bewaakt de voortgang van jouw projecten en informeert andere betrokkenen (Projectleider, productie, montage en leveranciers) over de status van de projecten voor een soepele voortgang.
 • Naast de klantspecifieke projecten, draag je ook jouw steentje bij aan de ontwikkeling van onze toekomstige producten en productstandaarden.
 • Je vraagt feedback van jouw collega’s van productie en montage om jouw tekenwerk te blijven verbeteren.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt ervaring in het (mechanisch) tekenen in 2D en 3D tekensoftware, bij voorkeur in Autodesk AutoCAD en Inventor.
 • Ervaring als tekenaar in de machinebouw, geveltechniek of staalbouw is een pré.
 • Nog geen ervaring in de maritieme industrie? Geen probleem mits je beschikt over een gezonde dosis leergierigheid en zelfstandigheid.
 • Je bent in staat om te denken in oplossingen, goed te luisteren naar de wensen van de klant en dit om te zetten in een praktische en maakbare oplossing.
 • We communiceren hoofdzakelijk in het Nederlands, kennis van de Engelse taal is zeker een voordeel.

 

Wat bieden wij jou?

Naast een mooie vakinhoudelijke uitdaging kom je te werken in een klein maar hecht team wat zich 100% inzet voor de beste kwaliteit producten voor onze klanten. In deze groeifase zijn er volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je een marktconform salaris, 38 vrije dagen per jaar, een pensioenregeling en vakantiegeld.

 

Ben jij de nieuwe Tekenaar / Werkvoorbereider die wij zoeken? Schroom dan niet en pak je telefoon en app of bel naar Dré Schellekens, Corporate Recruiter, +31-6-28558033 Solliciteren kan per mail naar d.schellekens@hoefnagelsmarine.com.  Graag ontvangen we een CV en een beknopte motivatiebrief.

 

 Dit is Hoefnagels Marine:

Hoefnagels Marine staat bekend als een uiterst betrouwbare partner die in het gehele traject van advies/verkoop tot en met inbedrijfstelling en de nazorg de opdrachtgever en eindgebruiker ontzorgt. Dit wordt gerealiseerd door inzet van kennis en kunde, ervaring en een flexibele klantgerichte instelling, inzet en een adequate serviceverlening.